Rijki ! Dat is het geworden… de naam van het concept dat we voor het Koninklijk Instituut voor Doven, Blinden en kinderen met een autismespectrum bedacht hebben …
In 2017 mocht Sven nog een kleine week bij hen logeren, om dan op zoek te gaan, … naar Rijki dus !!
Een Rijki heeft men nodig om in deze wereld die we hebben bedacht, te kunnen vertoeven. Een Rijki is een soort van ID-sleutel die de leerlingen zelf mogen maken, en die ze gebruiken om te voelen wat ze nu precies aan het doen zijn… hebben ze les Frans ?, dan loggen ze zich in met hun Rijki aan het klaslokaal. Hebben ze daarna Biologie ? Gewoon even uitloggen en opnieuw weer inloggen voor de volgende les. Iedereen kan voor zichzelf voelen, of zien waar men is en wat men doet. Op de speelplaats creëerden we een wereld die bescherming biedt, actief van passief scheidt, maar vooral, een plek waar men met een Rijki kan inloggen om te participeren aan een spel, een activiteit, of gewoon voor rust kiest.
En nu, na lang nadenken, overleggen en bouwen, was het de officiële inhuldiging van dit concept, met plechtig bezoek van het kabinet van minister Guy Vanhengel, bevoegd minister !
Samen met alle leerlingen en directie werd het een onvergetelijk moment.

Bekijk zeker de prachtige film die weergeeft hoe we zover zijn geraakt …

Speciale dank aan iedereen en in het bijzonder aan Stijn Lintermans en Johan Huys om deze droomplek mee vorm te geven.
Hebben jullie al een Rijki ??