Vzw KAOS nodigt conceptueel kunstenaar Sven (Unik-ID) uit voor de presentatie van zijn nieuwe project “Ingewikkeld”. Sven ontwerpt tuinen, bedenkt concepten voor allerhande bedrijven, maakt beeldend werk en muziek en heeft in het verleden geworsteld met psychosen.

Tijdens “Ingewikkeld” presenteert hij in de ruimte van KAOS vijf “Bipolar Men”. Deze autobiografische sculpturen staan voor verschillende delen van (zijn) identiteit. Eén onderdeel van zo’n Bipolar Man wordt uitvergroot en samengehouden door een uitvergrote windel. Deze windel maakt zich echter los van deze sculptuur en trekt de wijde wereld in. Via de gevels van een aantal huizen in de omgeving van de tentoonstellingsruimte baant hij zich een weg naar de tuin van het Psycho-Sociaal Centrum St-Alexius dat een straat verder gelegen is. Deze tuin is eveneens een realisatie van Sven na een reeks intensieve contacten met bewoners van dit Centrum. Deze is opgevat als een groene sculptuur die staat voor een (psychotische) identiteit. Een plek die nu een helende functie krijgt. Dezelfde functie die de windel ooit voor Sven had toen hij een psychose had en het zich inwikkelen de enige manier voor hem was om zichzelf bij elkaar te houden.

Kom kennismaken met deze veelzijdige kunstenaar die niet bang is om zijn fragiliteit te tonen en ons uitnodigt om op zoek te gaan naar onze eigen kwetsbaarheid.

Praktisch:
-vernissage: donderdag 5 juni 2014 vanaf 18u30.
-tentoonstelling geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 6 t/m 21 juni 2014. Extra opening op zondag 15 juni. Openingsuren: van 14-17u.
-adres: vzw KAOS, Opperstraat 73, 1050 Elsene.