H2O Tervuren ontleent zijn naam aan het ontspringen van de Voer in Tervuren alsook aan de diversiteit van leerlingen die deel uitmaken van de school.

Wij hebben deze diversiteit vertaald naar een universeel begrip : het symbool van de waterdruppel (=H2O), elke leerling is een druppel.

Water verzamelt zich, druppels kleven aan elkaar en worden een bron.

Hoog op de heuvel, bij de kleuters, ontstaat deze bron en ontspringt er een klein beekje.

Hierin ligt het ontstaan en voortbestaan van de rivier die door heel de school zal stromen en steeds meer water (leerlingen die opgroeien van kleuter tot tiener) tot zich zal opnemen.

De bedding van deze rivier staat symbool voor de school als structuur (de gebouwen) waarbij de keien de richting, de leerstof, de ervaringen en het groeiproces dat men doormaakt in een school uitbeelden, kortom de opvoeding die elk kind gedurende zijn of haar schooltijd krijgt.

Het groeiproces dat we willen uitbeelden is dat elk kind als kleine druppel water toekomt op school en jaar na jaar groter wordt zoals een rivier ontstaat uit een bron en stilaan aanzwelt tot een beekje, riviertje, stroom en uiteindelijk uitmondt in open zee, de grote mensen maatschappij.

In samenwerking met ANY EYE D VOF