Unik-ID
Identiteit, Buitenomgeving

BELLIARD. Een tuin voor mensen.

Achter het prestigieuze Belliardgebouw in de Europese Wijk in hartje Brussel schuilt een verrassend grote binnentuin. Groen in de stad? Daar worden wij instant blij van. Diezelfde tuin toegankelijker maken en meer beleving creëren voor de werknemers was dan ook een kolfje naar onze unik-id-hand.

Geheel in lijn met het Belliardgebouw is alles in de stadstuin groot: metershoge witte muren, een indrukwekkende boom en een imposante kruin waar je onmogelijk naast kunt kijken. Het enige wat ontbrak, waren werk- en ontspanningsplekken omdat de bestaande vegetatie het niet toeliet. Om de toegankelijkheid van de tuin te vergroten, gaven we de werknemers een reden om naar buiten te gaan en te blijven. Hoe? Door verschillende plekken te creëren, waarnaar elke werknemer z’n eigen pad kan kiezen waaraan hij of zij op dat moment nood heeft: rust, stilte, verbinding of inspiratie.

De gehele tuinoppervlakte werd ons speelveld en de architectuur van het atrium van het gebouw onze inspiratie. Opgestapelde volumes, natuurlijke materialen, organische lichtvormen en decoratie: We namen het allemaal mee naar de buitenomgeving. Open tussenruimtes werden organisch van elkaar gescheiden door golvende hagen en open paneelwanden uit Cortenstaal, wat een gevoel van diepte creëert. De alternerende hoogtes in de tuin en verticale panelen werden een voortzetting van de verschillende atriumniveaus en het patroon van de verticale houten latten, mooi in harmonie met de hoge tuinmuren.

Zo werd de stadstuin van het Belliardgebouw een tuin voor mensen waar diepgang en lichtheid hand in hand gaan. Elk jaar opnieuw, vier seizoenen lang.

 

 

 

Bekijk deze bijzondere binnentuin vanuit de hoogte, in onderstaande video:

Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media