Unik-ID
Events

BIJZONDERE ONTWIKKELINGEN. Voorbij de plankenkoorts van een psychose.

In september 2019 begint de vierde Open Geest voorstelling van Te Gek!?: een theatertournee waarbij Sven van unik-id deze keer letterlijk mee op de planken staat naast Rick de Leeuw.

Als je al wat rondgekeken hebt op onze website, is het je waarschijnlijk al opgevallen dat de sector welzijn en geestelijke gezondheid ons nauw aan het hart ligt. Dat komt omdat Sven in zijn jonge leven zelf al af te rekenen kreeg met twee psychoses.
Doorheen de jaren heeft Sven zijn waanzin met vallen en opstaan leren beheersen. Zijn waanzin mogen vertalen naar kunstinstallaties en performances hebben zijn terugkeer naar de realiteit gemakkelijker gemaakt. Rick sleet zijn jeugd in de grauwe werkelijkheid van een katholiek jongensinternaat. Zijn nauwelijks te stillen drang naar onafhankelijkheid als gevolg van zijn verblijf daar, weerklinkt in veel van zijn werk.
Op de scène staat er een grote aluminium box die de maatschappij voorstelt, en waarbij Rick en Sven zich de vraag stellen, wie bepaalt wie in de box mag blijven en wie niet,… Bij de start zit Rick in de box en ligt Sven erbuiten …Rick begint te vertellen hoe hij is opgegroeid in een jongenskostschool, waar er ook een grijpgrage priester Vos rondloopt. Rick laat ons zien hoe hij, met verbeelding, al die jaren heeft geprobeerd om uit die box te ontsnappen.nSven daarentegen, is omwille van de psychose, uit de box gegooid, … maar zie hem daar nu staan, en vraag me af hoe ik daar terug in kan geraken… en misschien, ja misschien ontmoeten Rick en Sven elkaarn
In Bijzondere Ontwikkelingen gaan ze samen op zoek naar het verband tussen ‘gekte’ en ‘creativiteit’ en naar het inspirerende verschil tussen ‘normaal’ en ‘iets minder normaal’.
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media