Unik-ID
Installaties

DE BOOMHUT. Vertakt.

En aan die boom daar kwam een tak. Een reuzetak, een pracht van een tak. Ach jongens, wat een tak was dat, en toen… toen was er de Boomhut: een mooie naam voor een school, zelf bedacht door haar leerlingen. Hoe die eruitziet, mochten wij bepalen. En dan komt een unik-id altijd goed van pas!

Wat als we nu eens kijken naar welke boom een boomhut kan dragen in plaats van te kijken naar de boomhut zelf? Dan vinden we als vanzelf raakvlakken tussen een boom en de structuur van de school.
Neem nu de vorm en de grootte van een boom. Die zijn afhankelijk zijn van de standplaats, de hoeveelheid licht en voedsel. Bij de school is dat net zo: de instroom van leerlingen bepaalt de structuur, het aantal klassen en de groei van de school.
Die blaadjes worden aan het begin van het schooljaar gehangen, en worden afgehaald op het einde van het schooljaar. De boom is dus kaal als het zomer is in de natuur en omgekeerd. De kinderen die de lagere school voltooid hebben krijgen hun blad als herinnering mee naar huis, het heeft namelijk hun opgroeitraject meegemaakt, van de instapklas (laagste tak) tot het zesde leerjaar (hoogste tak op de boom).
Onze boom toont de structuur van de school en vertelt het verhaal over de kinderen die er opgroeien. De basis: een stuk van een heuse verlichtingspaal. Daarrond, heel strak: de takken, precies evenveel als het aantal jaren dat je hier doorbrengt op school. Onze boom is sterk, draagt het symbool van de boomhut én hij bloeit in de herfst! Uh, dat kan toch niet? Toch wel, bij deze boom gaat het zo…
In september krijgt elke nieuwe leerling een plexiglazen blad waarop z’n naam staat. Aan het begin van het schooljaar worden alle blaadjes opgehangen: van laagste tak (instapklasje) tot aan de hoogste tak in de boom (zesde leerjaar). Schooljaar voorbij? Dan worden de blaadjes er weer uitgehaald.
We hebben een boom ontworpen die de structuur van de school toont en vertelt hoe men opgroeit op school. Als basis hebben we een stuk van een heuse verlichtingspaal genomen waarop we heel strak het aantal jaren dat men hier school kan lopen hebben vertaald in evenveel takken. Deze boom is sterk en draagt het symbool van de school, namelijk de boomhut.
Op het einde van de lagere school – nadat ze hun groeitraject hebben voltooid – krijgt elke leerling zijn blad mee naar huis. Als herinnering voor later.
Elke leerling van de school heeft zijn eigen blad dat aan de tak van zijn leerjaar hangt. Het gaat om een plexiglazen blad waarin de naam van de leerling uitgefreesd werd.
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media