Unik-ID
Buitenomgeving

FRAGIEL. Breekbaar als glas.

Doorzichtig, vormvast, lichtdoorlatend, weerbestendig: glas is veel. Het is breekbaar en sterk tegelijk. In combinatie met de unieke locatie en lange geschiedenis van het Groot Begijnhof in Mechelen is glas hét fundament voor een unik-id van ongeveer 24m2.

Vernieling en wederopbouw. Kwetsbaarheid en bescherming. Het zit allemaal vervat in de lange geschiedenis van het Groot Begijnhof en de restauratie van het kleine begijnhuis van Guido en Connie. Terwijl architect Karel Beeck de restauratie van de woning voor zich neemt, gaan wij aan de slag met de buitenruimte van 3,5 meter op 7 meter.
Het toestand van de binnentuin was bouwvallig. Tijd om de rijke geschiedenis te beklemtonen.
toont de vordering van de werken die het fragiele opnieuw betreedbaar maken.
De strakke structuur, de lichtinval van boven en het gebruik van glas geven de buitentuin extra ruimtegevoel. Het glazen wandelpad maakt het fragiele begijnhuisje, letterlijk, opnieuw betreedbaar. De vooruitgang van de tijd wordt zichtbaar onder de glaspartij waar water enkele elementen uit het verleden overspoelt. Glas, als symbool voor de breekbare omgeving. Glas, uit respect voor wat vroeger is geweest. Zó vol van glas.
Extra ruimtegevoel door strakke structuur, lichtinval en glas. in deze kleine binnentuin gelegen in het begijnhof nnn
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media