Unik-ID
Installaties

I HAVE A DREAM. Elke droom telt.

Sint-Lodewijk is een organisatie die aangepast onderwijs, verblijf, opvang en begeleiding biedt aan personen met een motorische en/of mentale beperking. Vanuit die omgeving groeit een unik-id, een droom. En daar blijft het niet bij. Want na een week in het internaat gaat de bal aan het rollen.

Iedereen droomt. Om te kunnen dromen moet er ook een positieve omgeving zijn, een omgeving die het mogelijk maakt om te ondersteunen en ondersteund te worden. Om dat uit te beelden gebruiken we een houten bal als symbool voor een droom, waarop iedereen zijn droom mag noteren. Een bal ook omdat je die net zoals een droom in eigen handen kan nemen.
Aan het begin van het kunstwerk, op het plein, krijgt iedereen die verbonden is met Sint Lodewijk de mogelijkheid om zijn / haar droom in eigen handen te nemen. Deze droom wordt weergegeven door een houten bol waarop of waarin ze hun eigen droom mogen noteren. Deze dromen worden dan opgetakeld in het kunstwerk en komen dan stilaan in beweging, steeds verder en verder, steeds meer in beweging. Het werk richt zich naar de Schelde, die vlakbij stroomt. Zij staat symbool voor onze samenleving, waar iedereen op weg is naar open zee. Het is daar dat deze dromen ook in uitmonden, en samen met de anderen meestromen.nnn
Met het werk willen we ook grenzen doorbreken. We willen letterlijk tonen dat mensen met een beperking ook aan de samenleving participeren. Vanop het dromenplein, aan het begin van het kunstwerk, worden de droomballen opgetakeld. Zie je hoe ze stilaan in beweging komen? Steeds harder en verder, richting de Schelde. Het water van de Schelde staat symbool voor de samenleving die iedereen meevoert naar de open zee. Daarin monden mijn, jouw, hun en onze dromen uit.
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media