Unik-ID
Buitenomgeving

Licht, leven & lijnen. De buitenkunst van The Grid.

The Grid in Kontich is niet zomaar een kantorenpark: de site is een symfonie georkestreerd door structuur en natuur, die binnenin grondig werd gerenoveerd en nu ook aan de buitenkant klaar is voor een nieuwe uitstraling. In de architectuur van de site - met zijn ritmische patroon van horizontale en verticale lijnen - creëerde unik-id in de buitenruimte een nieuwe balans tussen werk en welzijn.

In de wereld van The Grid, waar architectuur en natuur elkaar ontmoeten, heeft unik-id een extra laag van betekenis en functie ingeweven in het ontwerp van de buitenruimte, geïnspireerd door de naam zelf. Zo roept de naam 'The Grid' niet alleen beelden op van het ritmische patroon van het gebouw, maar ook van de magische wereld van het theater, waarin 'the grid' de structuur is waar de lichten hangen, een essentieel element dat de scène tot leven brengt.

Op dat elan, gaven we vorm aan een 'grid' in de buitenruimtes van het kantorenpark. Een raster van stalen draagbalken die opgaan in het ritme van het gebouw, vormde de basis van de transformatie. Elk element, elke lijn van dit ontwerp, is een echo van de architectuur van The Grid, waardoor de staalstructuur een natuurlijke verlenging werd van het gebouw zelf.

De buitenruimte werd verder verrijkt met op maat gemaakte plekken om te luisteren en te praten, en vast en kleurrijk meubilair dat een leuke balans tussen werk en ontspanning vormt. De waterval die uit een van de liggers stroomt, de schommels en schommelende stoelen versterken het speelse element dat creativiteit stimuleert. De verlichting rondt het geheel af door subtiel de bomen, het meubilair en de stalen liggers te belichten, waardoor de buitenruimte 's avonds helemaal tot leven komt.

De nieuwe fietsenstalling werd deels afgesloten en alleen toegankelijk met een badge, inclusief een laadterminal met lockers voor het opladen van fietsbatterijen. Het andere deel is open voor iedereen, wat de toegankelijkheid en het gebruiksgemak vergroot. Een fietsenstalling die duurzaamheid uitstraalt zeg maar, gaven we een extra groene uitstraling dankzij het groendak.

De signalisatie op het terrein, inclusief totems, parkeer- en ingangsborden, komt terug in de vier kleuren van het meubilair, waardoor een mooi geheel ontstaat dat de individualiteit van de verschillende bedrijfslogo's overstijgt. Het resultaat is een coherent visueel landschap dat perfect past bij de esthetiek van The Grid. En daarin gaan we ver: zo werd de typografie van de website doorgetrokken naar de typografie van de signalisatieborden, wat zorgt voor een naadloze integratie van de digitale en fysieke identiteit van het kantorenpark.

Voor de beplanting kozen we een mix van grassen, bloemen en planten die samen een prairietuin vormen, rijk aan biodiversiteit en een toevluchtsoord voor de lokale fauna. Wat de ideale voedingsbodem vormt voor het welzijn van de gebruikers.

Het nieuwe decor diende al voor vergaderingen en bedrijfsfeesten. Ook nieuwe huurders in het kantorenpark mochten intussen al proeven van deze nieuwe inspirerende plek die werk, ontspanning en natuur naadloos met elkaar verbindt. Een plek waar de magie van het dagelijkse leven in dialoog mag gaan met de natuur.

Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media