Unik-ID
Installaties

TIME FLIES. Waar is de tijd?

Hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd voorbijvliegt. In het woonzorgcentrum Sint-Antonius in Zaventem krijgt dat voorbijvliegen een extra dimensie door de vliegtuigen die er elke dag overvliegen. Met ons kunstwerk Time flies dat buiten staat willen we ook binnen een vlieger oplaten, gevuld met mooie herinneringen.


Twee koffers, een kast en drie schilderijen: meer nemen de ouderen van het woonzorgcentrum niet mee naar deze nieuwe plek. Tenzij dan herinneringen. Maar zelfs dat is voor een aantal mensen niet mogelijk: dat heet dan dementie. Maar misschien – heel misschien - kunnen we herinneringen langer vasthouden door ze overal te laten rondvliegen?


De familie verzamelt een paar foto’s van een bewoner, die foto’s worden in een digitaal platform geschoven en wanneer de bewoner er klaar voor is, wanneer de herinneringen de toestemming krijgen om op te stijgen, worden ze door alle kamers van het woon- en zorgcentrum verspreid alsook op de schermen aan de inkom en in de cafetaria. Iedereen zal naar die foto’s kunnen kijken zoals men graag naar een vliegtuig kijkt en misschien ontstaat er een gesprek over die herinneringen.nn

In het leven maak je herinneringen. Sommige daarvan zijn zo belangrijk dat je ze voor eeuwig zou willen bewaren. Het kunstwerk ‘Time flies’ is een ode aan die herinneringen, en hoe snel de tijd voorbijvliegt.


Het werk onder het gebouw hangt geeft weer hoe de tijd vliegt. Vandaar de naam van het werk:“Time Flies”.nn
De gele palen buiten zijn de wegtikkende seconden. Onder het gebouw zie je hoe de tijd vliegt in de vorm van een gele golvende lijn. En binnen houden we bepaalde herinneringen vast door ze via een digitaal platform door de verschillende ruimtes van het woonzorgcentrum te verspreiden: ze vliegen uit.

De gele palen buiten zijn misschien slechts de seconden die aan het tikken zijn.
De gele lussen in de lucht zijn vliegende herinneringen en lijken op vliegtuigstrepen

Net zoals je kijkt naar een vliegtuig hoog in de lucht, kan elke bewoner, medewerker of bezoeker vanaf nu kijken naar voorbijvliegende herinneringen. Kijk omhoog en vind houvast!

 

Het woon- en zorgcentrum Sint Antonius bevindt zich in Zaventem. Iedereen kent die gemeente en associeert die spontaan met een vliegtuig dat vertrekt of landt. Het kunstwerk verwijst naar de locatie en naar de momenten in ons leven, bijzondere herinneringen, die men wil bewaren. nn

In samenwerking met IZR voor de realisatie van het kunstwerk en Bart Spegelaere voor de realisatie van de tuin.

 

Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media