Unik-ID
Buitenomgeving

TOUT DROIT. Recht naar het hart.

In het bruisende hart van Brussel, koesterden twee mensen een betoverende tuindroom, die zich langzaam transformeerde tot een unik-id. Met een vastberadenheid die evenwijdig liep aan de befaamde "autoroute du soleil," gaven we vorm aan het verhaal van Françoise en Marc dat nu verweven zit in hun tuin als blijvend symbool van hun liefde voor het leven en de manier waarop ze het leven bewandelen: tout droit.

Françoise en Marc zijn twee betoverende zielen die elkaar ontmoetten in de schaduw van de juridische boeken. Met hun onweerstaanbare vasthoudendheid lijken ze wel de snelweg van het leven zelf te belichamen: altijd rechtuit, zonder aarzeling. Beslissingen nemen doen ze met een overtuiging die anderen doet wankelen. Zij kiezen steevast ‘tout droit’, altijd en overal.

Het is in die vasthoudendheid dat we de inspiratie vonden voor hun unieke tuinconcept: "Tout droit", als een reflectie van hun levenshouding, maar ook van hun diepe verbondenheid met de Franse taal, hun gedeelde rechtenstudie (études de droit), en hun diepgewortelde liefde voor Frankrijk. Het resultaat? Een tuin met strakke lijnen, waar het licht lijkt omhoog te stijgen, en waar een klimplant zorgt voor welverdiende privacy.

Omdat Françoise en Marc levensgenieters zijn die graag hun toevlucht zoeken in het Franse landschap, creëerden we in de tuin ook oases van rust. Het zijn de afritten van hun ‘route du soleil’, die allemaal samen aanzienlijke inspanningen vereisten. De tuin was namelijk volstrekt onbereikbaar vanaf de straat, wat betekende dat al het bouwmateriaal netjes beschermd door het huis moest worden getransporteerd. Waarbij unik-id erover waakte dat de afbraakwerkzaamheden met uiterste precisie en zorg werden uitgevoerd om de weg vrij te maken voor de transformatie van de tuin.

Het eindresultaat is een gestroomlijnd, modern en onderhoudsvriendelijk tuinontwerp dat de geest van "tout droit" ademt. Maar bovenal zijn er twee gelukkige klanten omdat hun tuin nu een levendige uitdrukking is van hun unieke reis samen.

Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media