Unik-ID

Buitenomgeving

Buitenomgeving

AQUADUCT. Zoals de liefde stroomt.

En nu nog een tuin, dachten ze na de verbouwing van hun huis. Met een unik-id gieten we hun liefdesverhaal in een ontwerp, met daarin centraal: een aquaduct. Omdat liefde meerdere vormen kent.

Wanneer hij haar tijdens de opleiding burgerlijk ingenieur-architect ontmoet tijdens een studiereis, vallen ze als een blok voor elkaar. Waar hij meer interesse toont voor water, is zij meer geboeid door bouw en beton. Ziedaar, het cement voor ons aquaduct.
Het water loopt via het aquaduct naar beneden, met een vijvertje als uitloop. Het vijvertje ligt in het midden van de moestuin en zorgt voor bewatering.
Vanuit de woning loopt het water naar de tuin via een aquaduct. Op die manier brengt het water letterlijk hun familieverhaal naar buiten. De vele terrassen vangen het grote niveauverschil in de tuin op. Resultaat? De oppervlakte van de tuin wordt optimaal benut en de kinderen hebben ¬¬¬een toffe plek om te spelen.
Het overtollige water loopt verder en vormt een riviertje dat naar het bos stroomt.
“We houden van het aquaductidee als symbool van hoe wij één geworden zijn.”
Het pad slingert mooi verder naar het bosgedeelte vanachter in de tuin. Een nieuwe beleving voor wie graag geniet van de rust en de prachtige bomen.nn
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media