Unik-ID

Buitenomgeving

Buitenomgeving

VERBLIND DOOR LIEFDE. Oogstrelend licht.

Eén gevel, twee activiteiten: wonen en werken. Wanneer Stefan en Yannick informeren naar een unik-id om de oogpraktijk langs de buitenkant visueel te scheiden van het woongedeelte, is Afrika plots heel dichtbij. Stefans jarenlange missie als oogarts in Rwanda en de band met Afrika zijn altijd voelbaar aanwezig: vanaf nu ook buitenshuis.

Slechtziendheid dwingt om ons om bij het ontwerp verder te kijken dan wat er al is. Het vraagt om duidelijkheid, zekerheid en vertrouwen. Zodat slechtziende patiënten niet onnodig voor de verkeerde deur staan. Daarom kiezen we voor veel licht, een duidelijk signalisatie en gemakkelijke toegang tot de praktijkingang, inclusief de aanwezigheid van een fietsenstalling.
de buitenomgeving wordt ontworpen met een duidelijke scheiding tussen woongedeelte en praktijk. de weg naar de praktijk wordt ook verlicht.
De architectuur van het huis is klassiek. Om geen al te groot contrast te creëren met de nieuwe tuin, gaan we aan de slag met verbindende en levende elementen die mooi aansluiten bij de gevel van het huis. De hoofdlijn van de tuin heeft de vorm van een oog. De warme rode kleuren van de stenen verwijzen rechtstreeks naar de aarde in de Tropen. Je ziet het zo voor je, zelfs met je ogen dicht.
Gezien de architectuur van het huis klassiek is, moest de tuin geen te grote contrast met de gevel vormen en aansluiten met het geheel. Verder was de verbondenheid met de natuur beduidend en moest de voorkeur gegeven worden aan levende elementen (haag, boom, ...)
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media