Unik-ID

Buitenomgeving

Buitenomgeving

ZILVERMOLEN. Over leven en be-leven.

Nomen est omen is een Latijnse uitdrukking die zoveel betekent als ‘de naam is een voorteken’. In dit geval is dat de zilveren haarkleur van de bewoners van het woonzorgcentrum in Zwijnaarde. Plus de windmolen die hier vroeger stond en de wind deed draaien. Wij geven die molen een nieuwe dimensie aan de hand van een unik-id.

Op de plattegrond van het woonzorgcentrum brengen we de molen terug tot leven. Dat doen we door de drie deelgebouwen met elkaar te verbinden door één centrale cirkel met daarrond enkele zwierige wieken.
De overige vier kerncirkels die verspreid over het domein liggen, symboliseren de kracht van de windmolen waaruit we verschillende belevingen opwekken, letterlijk. In totaal vijf cirkels, vijf belevingen.
De centrale cirkel staat symbool voor de verbondenheid van de bewoners: centrale plek voor ontmoeting – rust in natuur – bescherming en verzorgingnElke cirkel staat bovendien symbool voor één van de zintuigen en dit zintuig wordt er ook telkens opgewekt (bij voorbeeld proeven in een moestuin, muziek horen aan de ingang).n
Horen, zien, voelen, proeven en ruiken: de vijf cirkels prikkelen onze zintuigen. De moestuin zet aan tot proeven, aan de ingang speelt muziek. We spelen met licht, donker en schaduw door de bestaande knotwilgenrij uit te breiden. De hoge bomenrij zorgt ook voor een natuurlijke afscheiding met de buren.
Door de bewoners van het woonzorgcentrum centraal te stellen bij de uitwerking van ons unik-id, kiezen we resoluut voor minder geleefd worden, meer leven en meer be-leven.
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media