Unik-ID

Installaties

Installaties

FLYING GOOSE. Maar dan gans anders.

De Belgische vastgoedmaatschappij Cofinimmo wil van al hun sites gezellige en aangename werk- en ontspanningsruimtes maken. In lijn daarvan werd aan unik-id gevraagd om een kunstwerk te bedenken voor de bedrijvensite te Diegem. Eentje dat verbindt uiteraard, want verbinding is nodig, meer dan ooit. En zo ging unik-id van een eiland in de stad naar een plons in het water. 

In het midden van de bedrijvensite in Diegem bevindt zich een vijver, waar sinds jaar en dag verschillende ganzen samenkomen, vrolijk waggelen en snateren. Door de jaren heen zijn deze grappige, eigenwijze groepsdieren deel geworden van de site. En hebben ze met hun aanwezigheid de hoofden en harten van werknemers en bezoekers veroverd.

Met unik-id hadden we al snel door dat de vijver niet alleen de gebouwen verbindt. De vijver verbindt ook mensen, en het leven op het water. Mens en dier. Zij aan zij.

Het kunstwerk werd een ode aan het water, een ode aan het leven. Vanwaaruit de gans zijn reis inzet. Visueel vertaalden we dat naar bewegend water dat uitmondt in golven. Die op hun beurt vormgeven aan de gans die haar vleugels spreidt en uitvliegt. Klaar om de wereld in vogelvlucht te verkennen.

Voor de uitvoering konden we rekenen op Ambrosia. Zij waren gek genoeg om samen met ons te voelen hoe diep het water was, en onze gans een vliegende start te geven. 

In de buurt van Diegem? Ga eens kijken naar de vijver en geniet, van ganser harte.

 

Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media