Unik-ID

Te Gek!?

Installaties, Te Gek!?

EEN VOL HOOFD. Met stof tot nadenken.

“Gigantisch hoofd zweeft boven festival Dranouter en vraagt aandacht voor mentale gezondheid.” Zo kopte het VRT-nieuws in augustus 2022. Het was het resultaat van een geslaagde campagne-editie van “Te Gek!?”, die samen met unik-id opnieuw een hoofdzaak maakte van mentale gezondheid. Letterlijk en figuurlijk.

In de zomer van 2022 kreeg unik-id, in samenwerking met “Te Gek!?”, de kans om voor de eerste keer op een muziekfestival te staan. Met een gigantisch hoofd van vier meter hoog dat op twaalf meter boven de festivalweide hing om de mentale gezondheid onder de aandacht te brengen. 

Wie unik-id al een tijdje kent of volgt, weet dat co-creatie en participatie vaak deel uitmaken van onze identiteit. In dit geval spoorden we de festivalgangers en artiesten aan om het hoofd te vullen met stukjes stof waarop ze een gedachte mochten delen. Eentje waarmee ze worstelden. Zo kreeg het hoofd letterlijk en figuurlijk stof tot nadenken, net zoals iedereen daar op de weide. Van zodra het hoofd genoeg stof tot nadenken had gekregen, steeg het weer op. Waarbij het - zoals dat gaat in een mensenleven - verschillende ups en downs onderging. Maarten Schaubroeck kreeg carte blanche om het metalen hoofd te realiseren.

 

Met dank aan “Te Gek!?” en deze geslaagde megastunt, kreeg het thema ‘mentale gezondheid’ die zomer opnieuw de aandacht die het verdient. 

 

Wil jij het hoofd ook eens van dichtbij zien? 

Dat kan. Want om z’n missie verder uit te dragen, verlaat het hoofd af en toe z’n uitvalsbasis in Westouter om naar verschillende bestemmingen in Vlaanderen te reizen. Zo stond het al op het parcours van Gent-Wevelgem op 26 maart 2023 en op het strand van Knokke voor de AG Belgian Coast Walk op 13 mei 2023.

 

Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media