Unik-ID

Te Gek!?

Te Gek

TE GEKKE MUTS

Al jaren bedenkt unik-id campagnes voor Te Gek!?: een te gek initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken in Vlaanderen. In 2021 mogen we het grootser aanpakken, want Te Gek!? treedt vanaf nu naar buiten als een nieuwe, grotere organisatie*. Dat verdient een nieuwe baseline en een muts: op het Atomium nog wel!

 Te Gek!? - maakt van het hoofd een zaak. Ziedaar, een baseline die meteen zegt waarop het staat. Nu alleen nog laten zien hoe gek Te Gek!? wel is. Daarvoor trekken we onze stoute muts aan. Want om van het hoofd een zaak te maken, zetten we op 10 februari 2021 een gigantische Te Gekke Muts op de bovenste bol van het Atomium. Voor ons het perfecte symbool van verbinding, niet toevallig in de HOOFDstad van ons land.

 Ontdek hier van naald tot draad hoe de muts ontstaat

Voor de realisatie van het idee hebben we extra handen en hoofden nodig. Zo ontfermt Karen Van Godtsenhoven - jarenlang curator van het Modemuseum te Antwerpen en recent nog in het Metropolitan Museum of Art – zich als curator mee over dit project. Voor het design van een Te Gekke Muts kunnen we rekenen op de hulp van gewezen olympisch kampioene en o.a. mode-ontwerpster Elodie Ouédraogo.


 


Waarom een Te Gekke Muts? Omdat een muts op een hoofd hoort, en tegelijk voor warmte en bescherming zorgt. Het symbool van de muts bundelt voor ons ook de verschillende waarden van de nieuwe organisatie: verbinding, zorgverlening, co-creatie en het contact tussen de zorgverlener en de persoon die begeleid wordt.


Voor Elodie moest de geestelijke gezondheid - die vanbinnen zit - zichtbaar gemaakt worden. Vandaar dat de stof van de muts binnenstebuiten is gekeerd, met een duidelijk zichtbare naad. Gezien dat de muts niet alleen de bovenkant van het hoofd bedekt? Op die manier willen we het hoofd zoveel mogelijk beschermen.


Fan van de muts? Word trotse eigenaar van dit unieke exemplaar, gemaakt door Saad-Besseleers, de Belgische breigoedfabrikant . Ben je eerder een Do It Yourselfer? Dan kun je hier zelf aan de slag met het patroon van Elodie!

 


* Dus Te Gek!? wordt opnieuw Te Gek!?

Ja, ’t is te zeggen: Tot voor kort was Te Gek!? verbonden aan het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael in Diest. Samen met enkele andere organisaties kreeg Te Gek!? door onder andere zijn groeiende bekendheid meer middelen van de Vlaamse Overheid. Om alle krachten te bundelen, besloot het kabinet Vandeurzen enkele jaren geleden dat een zestal organisaties moesten instappen in het Steunpunt Geestelijke Gezondheid. Die nieuwe overkoepelende organisatie treedt nu naar buiten onder de naam Te Gek!? Of klinkt dat nu heel gek?

 

Hartelijk dank aan het Atomium, Dizziness, Kopterman, Label & Things, Padoek Films, Elodie Ouedraogo, Saad-Besseleers, Showtex, Karen Van Godtsenhoven en, last but not least, Te Gek!?Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media