Zorgnet-Icuro is de Vlaamse koepelorganisatie van zorginstanties (ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg). Ze streeft naar kwaliteitsvolle, betaalbare en toegankelijke zorg.
Sinds een paar jaar reikt ze ‘Open Minds Awards’ aan positieve en innovatieve initiatieven voor een betere geestelijke gezondheid. Meer dan 70 initiatieven stelden zich kandidaat. Een vakjury selecteerde 3 projecten in vijf categorieën volgens vooropgestelde toekomstgerichte doelstellingen. Het publiek mocht daarna stemmen voor één van de genomineerde inzendingen in elke categorie.
Sven werd gevraagd om een award te maken voor de uitreiking. Sven besloot alle 72 inzendingen te verwerken in de vijf awards omdat elke inzending belangrijk is en het verdient gewaardeerd te worden. Alle kandidaten dragen namelijk zorg voor zorg. Hij maakte dus een verbindende zin van kernwoorden uit elk project. Die zin werd gelazerd in een dun lang metalen lint. Het lint vormt vijf verschillende spiralen (voor de vijf categorieën), die hingen aaneengeschakeld maar werden bij de uitreiking van elkaar losgemaakt voordat ze aan de winnaars overhandigd werden.
Bekijk hier de ‘making of’ film: