Unik-ID

Projecten

Events

METAMORFOSE. Over mieren en mode.

Ter gelegenheid van het jubileum van hetPsycho-Sociaal Centrum Sint-Alexius-Elsenewordt een modeshow georganiseerd. Het thema van de modeshow mogen wij invullen met een unik-id dat vraagt om een metamorfose.

Over mensen met een psychische aandoening wordt vaak gesproken in termen van ‘zij’ versus ‘wij’. Het publiek laten nadenken over deze fictieve grens was dan ook de basis van ons metamorfoseproject. De naam beschrijft het verloop van een psychose (gesymboliseerd door mieren) en de terugkeer naar de maatschappij.
De naam “Metamorfose” verwijst naar het verloop van een psychose (gesymboliseerd door mieren) en de terugkeer naar de maatschappij.
Soms gebeurt het weleens dat we met unik-id buiten de lijntjes kleuren. Dat we meer doen dan een verhalend concept bedenken. Voor dit project zijn we - samen met mode- en kunstcurator Karen Van Godtsenhoven* - ook verantwoordelijk voor de enscenering van de modeshow. Zij helpt ons bij de invulling van de (her)opbouw van een identiteit, bekeken vanuit een modeperspectief.
*Voormalig curator van het ModeMuseum Antwerpen en Associate curator in het New Yorkse Metropolitan Museum of Art.
De kapel,die fungeert als ontmoetingsplaats, werd omgetoverd tot een heuse catwalk. De grote verbanden maakten de decoratie af.
Niet enkel patiënten maar ook het personeel defileerden met de ontworpen kleren.
Benieuwd naar het resultaat van de modeshow? Bekijk dan de prachtige reportage die Jin Dubois maakte voor TV-Brussel
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media