Unik-ID

Projecten

Installaties

TIME FLIES. Waar is de tijd?

Hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd voorbijvliegt. In het woonzorgcentrum Sint-Antonius in Zaventem krijgt dat voorbijvliegen een extra dimensie door de vliegtuigen die er elke dag overvliegen. Met ons kunstwerk Time flies dat buiten staat willen we ook binnen een vlieger oplaten, gevuld met mooie herinneringen.


Twee koffers, een kast en drie schilderijen: meer nemen de ouderen van het woonzorgcentrum niet mee naar deze nieuwe plek. Tenzij dan herinneringen. Maar zelfs dat is voor een aantal mensen niet mogelijk: dat heet dan dementie. Maar misschien – heel misschien - kunnen we herinneringen langer vasthouden door ze overal te laten rondvliegen?


In het leven maak je herinneringen. Sommige daarvan zijn zo belangrijk dat je ze voor eeuwig zou willen bewaren. Het kunstwerk ‘Time flies’ is een ode aan die herinneringen, en hoe snel de tijd voorbijvliegt.


De gele palen buiten zijn de wegtikkende seconden. Onder het gebouw zie je hoe de tijd vliegt in de vorm van een gele golvende lijn. En binnen houden we bepaalde herinneringen vast door ze via een digitaal platform door de verschillende ruimtes van het woonzorgcentrum te verspreiden: ze vliegen uit.

Net zoals je kijkt naar een vliegtuig hoog in de lucht, kan elke bewoner, medewerker of bezoeker vanaf nu kijken naar voorbijvliegende herinneringen. Kijk omhoog en vind houvast!

 

In samenwerking met IZR voor de realisatie van het kunstwerk en Bart Spegelaere voor de realisatie van de tuin.

 

Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media