Unik-ID

Projecten

Buitenomgeving

VERWONDERD. Speel je mee?

Roeland woont met z’n gezin in een blokkendoos met daarrond overal gras. Geen echte blokkendoos natuurlijk, maar hun huis doet er wel aan denken. Voor z’n nieuwe tuin wou hij een unik-id. Daarvoor gaan we op zoek naar het innerlijke kind in elk van ons.

Tijdens onze gesprekken is duidelijk dat de jeugdbeweging een belangrijke rol speelt in het leven van Roeland en zijn familie. Het beeld van het spelende kind dat niet groot wil worden, voedt ons idee voor een speels tuinontwerp. En dat mag je heel letterlijk nemen.
het huis van Roeland een speels huis is, dat aan een stapel blokken laat denken.nIn de voortuin hebben we vierkante blokken als dobbelstenen uitgerold. Aan de laatste dobbelsteen stroomt er water aan de voordeur. De woning is een speelse opstelling van blokken. Er wordt spanning opgebouwd in de voortuin. De hagen zijn eerst laag maar worden groter en groter.
Wij kijkt zoals een kind, ziet meer. Ken jij het nog, die kinderlijke verwondering? Het is een gave die we als volwassene meestal ergens onderweg kwijtraken. Wij creëren ze opnieuw. We spelen met schaalvergroting, rollen vierkante blokken uit als dobbelstenen en voegen verrassende tuinelementen toe.
De hagen zijn eerst laag maar worden groter en groter. Door de haagstructuur wordt men meegenomen naar de achtertuin. Ook in de beplanting wordt er gespeeld met verrassende elementen zoals heksenbezems.
Bij de laatste dobbelsteen, aan de voordeur, stroomt water. Met de hagen bouwen we spanning op in de voortuin, eerst laag en daarna steeds hoger. Als kroon op het werk: een klimrek in de vorm van een reusachtige stoel, speciaal ontworpen voor grote en kleine kinderen. Speel je mee?
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media