Unik-ID

Events

Events

INGEWIKKELD. Kunst om te herleven.

Dat psychose deel uitmaakt van de identiteit van Sven is niet waar. Dat het een centrale rol speelt in zijn leven en in alles wat hij doet, klopt wel. Ingewikkeld? Waarschijnlijk. Daarom dat Geerdt Magiels er in 2016 een heel boek aan wijdde. En dat Poolhert Productions dat stuk in zijn leven vastlegde in een docufilm. Hoe die eruit ziet, ontdek je hier.

Ingewikkeld is een eenvoudig verhaal dat vertelt over hoe ingewikkeld een leven met psychose voelt. En over hoe Sven door kunst, verbeeldingskracht en innovatie een manier heeft ontwikkeld om met psychose te leven. Sven is niet zijn psychische aandoening, wel echtgenoot, vader en kunstenaar. Dat hebben Marie de Hert en Ellen Pollard van Poolhert Productions met deze docufilm mooi in beeld gebracht.
Ingewikkeld is een hoopvol verhaal over kwetsbaarheid en veerkracht, ziekte en herstel.
Marie en Ellen over de film: “Sven is het verhaal van een man die, na jarenlange strijd, een manier heeft ontwikkeld om met zijn psychische aandoening te leven door middel van kunst, verbeeldingskracht en innovatie. Hoe die, na jarenlange strijd in psychiatrie, erin geslaagd is om een kwalitatief bestaan te leiden en een gezin met kinderen te onderhouden. Geestesziekte is nog al te vaak een taboe in de westerse maatschappij. Mensen die lijden onder een psychische stoornis zijn dikwijls slachtoffer van rigide stigmatisering. Zo krijgen zij – ook na afloop van hun psychiatrische behandeling – eerder moeilijk een plaats binnen de samenleving toegekend”.
Meer weten over psychose? Het boek Ingewikkeld van Geerdt Magiels verkent de hersenen en de psyche en hoe het daarmee fout kan gaan, zoekt naar verbanden tussen gekte en creativiteit en naar de verschillen tussen normaal en niet-normaal, en biedt inzicht in ziekte en herstel.
Dit boek is zen reis door het hoofd van Sven, een verslag van zijn belevenissen toen er met zijn geest en zijn lichaam op onheilspellende wijze van alles begon fout te lopen.
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media