Om onze woning uit te breiden voor de komst van kinderen hebben we onze inspiratie uit de natuur gehaald. We hebben net als vogels een nest in een boom gebouwd, die deel uitmaakt van een bos.
Het bos is een met koperen bladeren ingepakte doos, ondersteund door zeven eiken boomstammen. In het nest, uitgevoerd in groen rubber, kunnen kinderen opgroeien.
Het bos werkt ook zelfbedruipend. Het nest wordt verwarmd door middel van een warmtepomp terwijl de elektriciteit door zonnepanelen opgewekt wordt.
Het regenwater ziet men door het gebouw vallen, het wordt dan opgevangen door een oranje bloempot die licht geeft. Dit water vormt dan een riviertje, wordt gefilterd en hergebruikt voor de sanitaire installatie. In het bos kan men tenslotte buiten spelen zonder nat te worden.

Verder hebben we een plek ontworpen waar men als mens naartoe getrokken wordt om daar op een natuurlijke manier energie uit de natuur te halen, met de windmolen als symbool hiervan. We hebben de woning ingepakt met leien uit Cortenstahl, deze sluiten aan met een bestaand leienpatroon. In eerste instantie blijft het ritme strak om daarna plots in beweging te komen zoals ook wind in beweging is.
De beweging in metaal wordt een sculptuur die zich een weg baant door de tuin en achter de windmolen een shelter vormt, waar men zich kan terugtrekken.
Gekoppeld aan de shelter vinden we een leuk vormgegeven moestuin terug met leifruit.
Hier kan men de vrucht van de dag plukken en onmiddellijk in de kleine keuken klaarmaken tot een lekker gerecht.
In een strakke blokhut kan men eerst een verkwikkende douche nemen om daarna te genieten van warmte en vuur in een houtgestookte sauna. Hier heeft men een prachtig uitzicht op een natuurlijk gezuiverd zwemkanaal van 14 meter lang. Ideaal om af te koelen na de sauna en om te zwemmen. Helemaal opgeladen wandel je langs een oranje energielijn terug naar de woning.

Op reis gaan in je eigen tuin, het kan !

Naar aanleiding van de corona-crisis, maakten we met onze kinderen volgende film: