Een praktijk maakt deel uit de woning die langs een waterkanaal ligt.
In dit project is het dus belangrijk een subtiele grens te trekken tussen praktijk en privé zodanig dat men op elke plaats een ander beeld en goed gevoel krijgt.

De lange zoektocht naar een eigen woning wordt gereflecteerd door het weidse karakter van dit kanaal.
Ze hebben veel waters doorzwommen en zetten nu voet aan de grond. Hier vinden ze rust en komt er ook een evenwicht tussen wonen en werken, gesymboliseerd door een evenwichtig lijnenspel dat werk en privé verweeft, maar toch vooral gescheiden houdt.

De activiteit van de eigenaars is nauw verbonden met vruchtbaarheid.
De golven doorheen het project krijgen telkens een andere betekenis. Hun voortuin staat voor het aanmeren, de toegang tot praktijk is het vruchtwater en de achtertuin betekent tegelijkertijd rust en evenwicht (watervlak) en de hormonale cyclussen (golvende structuur).

In de privé tuin komt het vruchtbare tot uiting door bij voorbeeld fruit, groenten en kruiden.

In de praktijktuin vinden we sierbloemkolen, bijtjes en bloemetjes.

Twee kleuren domineren : blauw voor het vertrouwen, groen is geruststellend.

Vanuit de praktijkruimte wordt er een gevoel opgewekt van zorgzaamheid, ondersteuning, begeleiding, vertrouwen & intimiteit. Deze elementen worden uitgestraald door de vormgeving en de gekozen materialen.
Uitkijken naar leven via een “ogenschijnlijke” zichtas.
Dit uitkijken is een beeld dat wordt opgeroepen vanuit de praktijkruimte, maar deze zichtas bestaat niet als beeld vanuit de woonruimte. Hiermee tonen de eigenaars aan bepalen tot waar de grens ligt of in welke hoedanigheid zij zich bevinden. De verwevenheid van werk & privé moet gezond en evenwichtig blijven.

In samenwerking met ANY EYE D VOF